16 november 2019

Instantaan geld verdienen

Om binnen de regels van onze challenge te blijven, moeten we snel wat geld verdienen. Anders verhongeren we. Ik ging dus op zoek. Ik begin met een methode die lang niet voor iedereen van toepassing is, maar wel opmerkelijk. Daarna wordt het wat degelijker (en effectiever).

Verkoop je haar

Als je al lang haar hebt en je bent er niet aan gehecht, kun je wat verdienen. Wel zelf knippen natuurlijk! Heel veel levert het niet op, maar als je een goede dikke staart (minstens 20 cm lang) inlevert, kun je misschien een tientje verdienen. Langer haar, vanaf 50 centimeter, levert meer op: 50 tot 150 euro.

Grijs haar van de geldzorgen?


Heb je grijs haar van de geldzorgen? Dat is in het algemeen balen (van die zorgen), maar grijs haar levert wel meer op.

Dit kan niet elke week. Het duurt normaal zo'n 16 tot 24 maanden voor er weer 20 centimeter is aangegroeid. Je schijnt dat te kunnen versnellen. Er zijn allerlei middeltjes op de markt, maar het lijkt me niet rendabel om daarin te investeren.

Er zijn ook gratis manieren: borstelen, sporten, de zon, én als klap op de vuurpijl: op je kop masseren. Haren masseren is altijd 'op je kop', maar ik bedoel dat je je hoofd naar beneden laat hangen en dan masseert. Elke dag 5 minuten op-z'n-kopmasseren schijnt 2,5 centimeter per week op te leveren. Ik weet niet of dat eeuwig doorgaat - hier houdt mijn research op; ik ben geen beautyblogger - maar als het echt werkt, heb je binnen 8 weken weer 20 centimeter.

Mijn haar is nog niet lang genoeg en ik denk dat ik m'n haar liever zou doneren, maar als je geld nodig hebt en lang haar hebt, kun je het overwegen.

Marktplaatsmethode 1: je spullen verkopen

Spullen verkopen op marktplaats kan snel wat opleveren. Je moet wel een koper vinden. Als je haast hebt, kun je niet wachten op de beste deal. Je kunt heel even aankijken of die ene liefhebber direct opduikt en meteen een heel goede prijs wil neerleggen. Maar als hij niet komt, moet je je prijs wat laten zakken, zodat het een echt koopje is.


Ik klom op onze zolder en vond wat spullen die we konden verkopen. Isolatiemateriaal nog in de verpakking bijvoorbeeld. Ik zette het voor 50% van de goedkoopste nieuwwaarde op marktplaats. Dat lijkt me een goede deal. Al snel kreeg ik een bieding: 50% van mijn prijs! Dat vind ik raar laag. Maar: ik had bieden opengelaten en dan mag je het proberen.
Uiteindelijk wordt het spul straks opgehaald voor 46% van de goedkoopste nieuwprijs; €17 in de pocket.

Je schijnt trouwens ook je mobieltje (en andere elektronica) te kunnen verkopen, zelfs als het kapot is. Ik ben er nog niet in gedoken, maar als je een oude telefoon hebt, zou ik er eens naar zoeken.

Marktplaatsmethode 2: andermans spullen verkopen

Heb je zelf geen spullen om te verkopen, vraag dan eens rond bij familie of vrienden. Misschien hebben zij nog wel spullen die eigenlijk een beetje in de weg in staan. Bied aan om ze te verkopen. Met een beetje geluk mag je de hele opbrengst houden, misschien deel je de opbrengst. Hoe dan ook: het levert je geld op.

Een andere optie is om spullen te zoeken die gratis af te halen zijn. Dat kan op marktplaats zelf, maar ook op bijvoorbeeld facebook. Haal ze op, poets de boel een beetje op, zet het goed op de foto en wie weet, kun je het verkopen.

Ik keek voor deze post even wat er bij ons in de buurt gratis af te halen is. Ik zag best wel wat mooie spulletjes waarvan ik denk dat ik er wat mee zou kunnen verdienen. Omdat ik vandaag en morgen verder de hele dag afspraken heb, heb ik er nog geen werk van gemaakt. Ook een beetje omdat ik denk dat er mensen zijn die het beter kunnen gebruiken dan ik. Deze challenge is per slot van rekening een keuze. Maar ik houd het in mijn achterhoofd.

Marktplaatsmethode 3: verhuur jezelf

Geen spullen gevonden om te verkopen? Verzin iets anders. Bied jezelf aan op marktplaats om boodschappen of klusjes te doen, als oppas, koerier of taxichauffeur, om de hond uit te laten, te koken of iemand gezelschap te houden. Dat soort dingen.
Ik weet niet hoe snel het gaat, maar als je geld nodig hebt en tijd over, zou ik zeggen: probeer het eens en experimenteer wat met het tarief. Overigens zijn hier ook gespecialiseerde sites voor zoals werkspot en rentafriend.com.
Ik kan in de laatste categorie wel Nederlandse sites vinden die vrienden aanbieden, maar niet hoe je je daarvoor op kan geven als vriend (je kunt het via de contactpagina proberen). Bij rentafriend.com is dat wel makkelijk te vinden en ze werken ook in Nederland.

Zoek een bijbaantje

Je kunt natuurlijk ook 'gewoon' een bijbaantje zoeken. Als je echt op korte termijn geld nodig hebt, is de horeca een goede branche. Met een beetje geluk krijg je op je eerste dag al wat fooi en je kunt vast ook wel regelen dat je per week uitbetaald wordt. Ik zie bij ons in de buurt best veel koffietentjes, restaurants en bars waar ze mensen zoeken.

Nou is het niks voor mij. Ik word al zenuwachtig bij de gedachte, zie mezelf hete koffie over mensen heengooien en totaal verkeerde bestellingen brengen. "O, u had een kip-sandwich besteld in plaats van een gin-tonic?" Van mij heb je dus geen concurrentie als je op horecabaantjesjacht gaat. Waar wacht je nog op ;)

Vind geld

Het geld ligt misschien niet op straat, op een enkel muntje na, maar wij hebben afgelopen dagen toch best wat geld gevonden. Ik tik er binnenkort een apart blogje over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten