15 april 2015

Je bent een held

Aarzel je om je snelpensioenplan met je familie en vrienden te delen? Ik ook. Mevrouw Money Wenkbrauw is niet mijn echte naam, en ik heb ook nog geen linkje op mijn facebook naar dit blog gezet.

Eigenlijk is dat gek. Je werkt op een integere manier aan je pensioen. Je doet dat niet ten koste van anderen, maar door je eigen levensstijl aan te passen. Je doel is om je hele leven financieel onafhankelijk te zijn. Je hoeft dan geen gebruik te maken van publieke financiële vangnetten (je zorgt voor je eigen springkussen). Je graait niet, je verbruikt gewoon minder. En je bent tegelijkertijd ook nog eens goed bezig voor het milieu. Je zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk zeeën van tijd hebt om met je naasten door te brengen.

Je bent dus eigenlijk een held. Ga maar na: iemand anders mag jouw baan, je vraagt geen uitkering aan, je doet vooral leuke dingen en je hebt tijd voor anderen.

Ondernemers die het gemaakt hebben worden beschouwd als helden. De meesten zijn dat ook. Ze hebben vaak door een combinatie van slimmigheid, lef en een beetje geluk een hoop geld verzameld en misschien ook nog wel iets goeds toegevoegd aan de wereld. Dat doe je als Moneywenkbrauwer ook. Door slim om te gaan met je geld, en het lef te hebben het net even anders te doen, verzamel je een hoop geld op een manier die goed is voor de wereld en je pensioen.

Je bent dus een held.

Zolang je zorgt dat de acties die je een 'weirdo-label' zou moeten geven niet ten koste gaan van anderen, niet je sociale inborst ondermijnen en geen overlast veroorzaken, is het het beste plan ever. Gaan met die banaan. (There's nothing wrong with this banana).

Nu nog een geuzennaam: Pensionipsters? Heldsioenen? Pijlsioen? Oké dit is de enige goede reden om je te schamen, want dit zijn natuurlijk verschrikkelijke spruitsels.

Houd het maar even bij 'Held'. Want dat ben je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten