24 januari 2017

De huismuts

Sinds ik vrij ben, ben ik vaker thuis. Ik ga regelmatig een paar daagjes oppassen of naar mijn ouders, maar al met al denk ik toch dat ik, zeker overdag, vaker thuis ben. Dat betekent dat de verwarming vaker aan staat. Ik ben nogal een koukleum, maar ik probeer het enigszins binnen de perken te houden.

Zo draag ik graag een muts binnen. Van de trend om in de zomer altijd en overal een muts te dragen snap ik niet zo veel. (Behalve als het is om voorbereid te zijn op snelle afkoeling in de latere avond-uren.) Maar in het koude seizoen binnen een muts dragen, werkt heel goed. Je verliest veel minder warmte en ik vind het heel comfortabel aanvoelen. Volgens mij zijn er wel wat mensen die het doen, en is de trend vanuit de zomer wel her en der blijven hangen maar je ziet het eigenlijk toch heel weinig. (Of kijk ik niet goed?)

En omdat je het zo weinig ziet, voel ik me er dan weer niet helemaal senang bij om ook in gezelschap m'n muts op te houden. Maar misschien moet ik daar gewoon overheen stappen en een 'trendpusher' worden (ik denk niet dat ik de eerste ben, dus een echte trendsetter ben ik niet).

2 opmerkingen:

 1. Ik heb het nog nooit gehoord. Maar als het voor je werkt is dat toch prima? Hoe warm is het overdag bij jullie thuis dan?
  Zelf vind ik mutsen kriebelen, dus zou het niet snel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik stil zit, wel 20 graden en soms heb ik het dan nog koud. En ik draag vrijwel altijd ook een maillot onder mn broek en een longsleeve onder een dikke trui.
  Ik probeer aan het begin van de koude periode altijd de temperatuur op 18 graden te houden, maar ik houd het niet vol. Ik vind het onzin om het continu koud te hebben in mijn eigen huis.
  Het is overigens niet in het hele huis 20 graden, alleen in de ruimte waar ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen