Een net
Soms koop ik weer een net mandarijnen, eet er fanatiek vier op en dan heb ik geen zin meer. Vervolgens worstel ik me met lange tanden door de rest van het net heen. Overdrijven is een kunst, maar eerlijk gezegd duurt het soms wel zo lang, dat ze niet meer goed kúnnen zijn. Zonde.Zo ging het ook met de sinaasappels die ik voor Kerst kocht. Ik had er één nodig voor het hoofdgerecht van het kerstdiner, maar kocht een heel net. Want: lekker, sinaasappels! Het ging behoorlijk goed, maar de laatste twee wilden niet op.
Bruine vlekken
Ze lagen maar te liggen op de fruitschaal. Eentje kreeg zelfs al bruine vlekken. Ik zat in een bessenvlaag. Geen zin in sinaasappels, en al helemaal niet in sinaasappels die waarschijnlijk al een beetje uitgedroogd waren. Maar gisterochtend waren de bessen op. En ik had wel zin in kwark met fruit.Ik besloot een sinaasappel open te snijden. Eigenlijk meer met het idee dat ik dan zou zien dat hij echt niet meer goed was en dat ik hem weg moest gooien, dat ik mijn toevlucht moest nemen tot jam of honing of zo. Dat had ik bijna rechtstreeks gedaan. Maar de sinaasappel had andere plannen. De schil was wat hard en droog, maar de binnenkant was nog sappig en lekker. Heerlijk in de kwark, gisteren en vanochtend!
Ik maakte graag fruitsalades, zit vanalles in, grote bak maken en in de koelkast zetten. En dan tussendoor of als toetje gewoon een klein bakje vullen. Op mijn werk(zorg) maakte ik ook altijd fruitsalades. Werd erg gewaardeerd. Verbaasde me niet, er werd erg weinig fruit gegeten, of aangeboden, het zit gewoon niet in de maaltijdopties.
BeantwoordenVerwijderenBij mij gaat het wel goed met fruit. Ik eet elke dag een appel en drink dagelijks een glas versgeperste sinaasappelsap omdat ik dat zo lekker vind.
BeantwoordenVerwijderennicole@huisvlijt