20 april 2018

Sprookjes bestaan

Het was de perfecte dag om te gaan. Meneer had het uitgerekend. Geen grap! Het weercijfer vermenigvuldigd met de temperatuur en met de ruimte in onze agenda's, gedeeld door het verwachte-bezoekersaantal en het aantal aangekondigde lerarenstakingen. Of zoiets.

Onverwachte bonus

Hoe dan ook, het was inderdaad een perfecte Eftelingdag. Lekker zonnetje, slechts twee scholen, nul klaar-met-het-examen-groepjes. Onverwachte bonus: de bomen stonden in bloei. Romantisch dwarrelden de kleine roze blaadjes om ons hoofd. Dat paste perfect want we waren daar ook om onze trouwdag te vieren. Twee maanden te vroeg weliswaar, maar dat had te maken met die berekening. Ach:

Elke dag is een dag om te vieren. Toch?!


Goedkoper

We waren met de auto gekomen. Dat was inclusief parkeergeld meer dan een tientje goedkoper dan met het openbaar vervoer. Wel 26 kilo CO2 meer. Dat vind ik zeker jammer, maar het gemak plus de tijd- en geldwinst wegen dan toch zwaarder.
We hadden met airmiles betaald. Niet het meeste rendement voor je airmiles, maar we wilden toch niet binnenkort naar landal greenparks. Ik heb dat vorig jaar een keer uitgezocht en nu een snelle check gedaan. Klopte nog wel ongeveer. Het was inclusief servicekosten 55 euro goedkoper dan met een kortingskaart van appie (of 16,50 als je meerekent dat je met airmiles ook boodschappen kunt betalen).
We hadden broodjes en een fles appelsap meegenomen, bevroren in de tas gestopt, goed eet- en drinkbaar toen we er zin in hadden. Dat was pak hem beet 12 euro goedkoper dan ter plekke wat kopen.
We hadden ook een klein flesje champagne meegebracht. We hadden per slot van rekening 106 maanden om te vieren. Hoeveel goedkoper dat precies is, weet ik niet, maar in de horeca betaal je al gauw €35,- voor een halfje als ze ze al hebben. En bovendien weet ik dat we de champagne die ze in de Efteling hebben niet onze lievelings is. Die in onze tas wel. Zeker €27 euro goedkoper, en onbetaalbaar veel lekkerder!

Sprookjesachtig

Na de champagne hoefde ik niet meer zo nodig in een achtbaan. Daarom hadden we het sprookjesbos bewaard, dat was er alleen maar sprookjesachtiger op geworden.

2 opmerkingen: