12 februari 2017

Kaaslogje voor de lol

We hebben verschillende kaasschaven. Dat is gewoon zo gegroeid, ik weet eigenlijk niet hoe we eraan komen. We hebben er eentje zonder 'blad'. Dat is handig, want dan krult de kaas niet zo op. Maar hij snijdt wel heel dikke plakken. Dat vind ik dan weer onhandig. Ik heb liever dunne plakken, want dat doseert makkelijker. Anyway, ik heb laatst een foto van het verschil gemaakt. Gewoon voor de lol eigenlijk. Eerlijk gezegd heeft het niet zo veel met besparen te maken. Daar ben ik niet zo goed in met kaas. Ik houd gelukkig van niet al te oude kaas en ben ook niet kieskeurig qua merk (dus niet zo duur), maar ik eet er best wel veel van. Als ik een boterham met kaas heb gemaakt, snijd ik regelmatig nog een dikke plak (niet met een schaaf maar met een mes) om op te peuzelen. Guilty pleasure. Dan maakt het ook niet zo veel uit hoe dik de plakjes op de boterham waren :)


Niet eens zo heel lang geleden sneden we trouwens kaas met een dunschiller. Ook niet om te besparen, want dan gingen er gewoon meer plakjes op een boterham. Ik vond dat wel lekkerder en ook handig als ik wilde combineren met ham of zo, dan wil ik niet zo veel kaas.
Maar ja, de dunschiller heeft de geest gegeven en we konden toen geen nieuwe vinden. Binnenkort toch maar weer eens kijken.

3 opmerkingen:

 1. Die zonder blad is voor jonge kaas, die is vochtiger en plakt daardoor meer aan het blad. Met blad is voor meer belegen tot oude kaas. Voor overjarige/brokkelkaas heb je juist weer een kaasrasp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee om een dunschiller te gebruiken als kaasschaaf. Dat ga ik ook eens proberen. Wij hebben twee kaasschaven. Eentje maakt wat dikkere plakken, en eentje juist dunnere.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snij de kaas altijd met een dunschiller. Wel kleine, maar dunne plakjes. Hij heeft de schiller bovenaan zitten en niet opzij. Zijn volgens mij nog te koop bij AH
  Groet Mieke

  BeantwoordenVerwijderen