25 februari 2017

Penny wise

Als Mevrouw Money Wenkbrauw vind ik mezelf behoorlijk penny wise. En hoewel ik echt wel inzie dat kleine beetjes op de lange duur samen een grote hoop kunnen worden, zou ik toch ook graag pound wise zijn. Gewoon, omdat dat wat harder opschiet. Gewoon, omdat dit voorproefje me wel bevalt en ik het graag wat langer zou rekken. Langer dan door pennywijsheid lukt.

Maar voorlopig ben ik vooral pennywijs. Eens even kijken naar afgelopen week:

 • €2,90. Ik fietste een deel van de route naar mijn zus.
 • €1,00. Ik nam zelfgemaakte fruitsalade mee voor na het fietsen in de trein. Scheelt denk ik een eurootje.
 • €0,20. Ik raapte een muntje op van de stationsvloer. 
 • €2,15. Ik kocht cola (ja, dat drinken we nog steeds en ook nog van het dure merk) bij een andere supermarkt dan mijn gebruikelijke. Cola is daar sowieso goedkoper en nu was het ook nog in de aanbieding. Dat scheelde me €2,15 op zes liter. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe lang we daarmee doen.
 • €1,16. Ik kocht bruisend water (ja, dat gebruiken we nog steeds om onze cola aan te lengen, of om van appelsap frisdrank te maken) bij diezelfde supermarkt in de aanbieding, ook zes liter.
 • €1,00. Ik kocht bij diezelfde supermarkt niet het pecanbroodje waar ik best wel zin in had.
 • €0,18. Ik zette de boiler handmatig uit op momenten dat hij niet nodig was. Geen flauw idee wat dat heeft opgeleverd. Volgens een hele snelle, niet gecontroleerde google- en rekenactie met wat slordige aannames heeft het 18 cent opgeleverd. (We hebben de boiler een paar maanden nodig sinds deze week. We gaan nog een tijdschakelaar programmeren, maar dat is er nog even niet van gekomen.) 
 • €1,75. Ik klikte op mails van euroclix en deed mee aan twee korte onderzoekjes.
Totaal toch €10,34 deze week.

8 opmerkingen:

 1. Alle beetjes helpen!
  Ik durf niet aan een voorproefje te beginnen naast mijn deeltijd vrije dag, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik daarna met enorme tegenzin weer aan de bak zou moeten... Nog maar even doorbijten en dan de stekker eruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe precies hetzelfde: als ik naar mijn werk fiets en ik regen weer eens een keer zeiknat, denk ik altijd bij mezelf 'weer €3 verdiend'. Dan pak ik met de lunch mijn boterhammen 'weer 3,75 verdiend' . Ik merk dat dit heel goed is voor mijn motivatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al die kleine beetjes helpen echt!! Een ruime 10 Euro p/w is toch al snel een kleine 50 Euro p/m! Als je zegt dat je 50 Euro kan besparen op abonnement bijvoorbeeld, lijkt het veel meer, maar is hetzelfde. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb eigenlijk alle grote bezuinigingen al gedaan, voor zover mogelijk, dus voor mij blijven alleen de kleintjes over. Soms vind ik het jammer dat ik geen grote klappers meer kan maken en me tevreden moet stellen met kleine bezuinigingen. Maar goed, dat geld spaar ik dus al voor mijn pensioendoel. Wel saai dus soms, maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee. Ga ik ook eens doen. Ga gauw even verder neuzen op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij genoeg druppels wordt het vanzelf een emmer vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar. Ik vind het ook jammer daf ik de grootste bezuinigingsslagen niet nogmaals kan maken. alleen nog kleintjes over. Maar 10€ per week is toch heel netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. €10 per week is een dikke €500 per jaar! Das een heleboel geld, of je het nu extra verdiend of niet uitgeeft. Zou dat niet meer Penny Wise, maar gewoon Pound Wise noemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen