16 mei 2015

Camouflagekostenolifant: klussen aan het huis

Tot dit jaar teerden we flink in op onze spaarrekeningen voor de klussen aan het huis. Dat was min of meer bewust. ‘Meer bewust’ in de zin van dat we het erg leuk vinden om van ons huis iets bijzonders te maken, dat we daar dus wel in wilden investeren, en dat er ook wel een soort van begroting was. ‘Minder bewust’ omdat we niet echt een plan hadden voor welk deel van het spaargeld voor het huis was. We hebben de begroting nooit naast onze spaarrekeningen gelegd.

Er ging flink wat geld in het klussen zitten, en we hebben inmiddels een paar supergave ruimtes in ons huis, waar we heel blij mee zijn. Alleen de keuken was echt extreem duur. Daar hebben we van geleerd: ga nooit nooit in zee met iemand waar je gevoel vraagtekens bij zet. Andersom zijn we met onze parketteur heel blij. Hij is een vakman en denkt echt met je mee, ook over hoe het goedkoper kan (inclusief doe-het-zelf-begeleiding). Mocht je iets met een oude of nieuwe parketvloer willen (wat meestal toch een hoop geld kost), dan zou ik zeker eens bij Handorenbos.nl kijken. Zijn prijs-kwaliteitverhouding is geweldig. (link niet gesponsord, puur enthousiasme). Verder hebben we veel zelf gedan en hulp gehad van mijn lieve en vaardige papa. Dat scheelt veel geld, maar al met al is er toch een hoop in gaan zitten -ik denk wel een kleine kudde kostenolifanten- waar we volop van genieten overigens.
Verstopte kostenolifanten

Nu is het plan dat wat er over is van het huishoudgeld (minus de buffer) bestemd is voor het klussen. Het bedrag dat we sparen ligt een stuk lager dan wat we hiervoor in het klussen staken. Maar de belangrijkste klussen zijn gedaan en met een beetje geduld en creativiteit kunnen we nog steeds ons huis leuker maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten