8 mei 2015

Laat je niet foppen door Willy Wonka

Ik had ze al eerder zien liggen: de Wonky-appels. Ze zitten in een zakje met een tekening van vrolijke appels erop. Ik dacht dus dat dat 'doorgefokte' extra zoete appels waren. Misschien dat Wonky de associatie met Willy Wonka oproept.
Gisteren drong eindelijk tot me door dat ze significant goedkoper zijn dan andere appels. Wacht even: een 'fabrikant' die veel moeite doet om extra suiker in zijn appels te stoppen om kinderen (en volwassenen) er meer van te laten kopen, maar die dan wel de prijs laag houdt???

Wonky-appels zijn appels die niet door de keuring zijn gekomen. Ze hebben een plekje van een verdwaalde hagelsteen of ze zien een beetje bleker of nog zoiets. Ze worden verkocht als appels om moes of taart van te maken. Nou is dat natuurlijk heel lekker, dus dat moet je vooral niet laten. Maar wij hebben ze gisteren gewoon gegeten, en ze waren heerlijk (slechts 1 klein stukje bruin weggesneden van 3 appels). Bonus: het gevoel dat je niet (nou ja, minder) meedoet aan de voedselverspilling. Hoera voor de aanbieder van de Wonky-appels en hoera voor mezelf (ja, het moet wel leuk blijven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten